Canson Fine Art papir

Canson – kendt fransk papirmærke med 450 års erfaring i papir fremstilling  – leverer papirer til fine art print, giclée print og fotoprint.
Cansons fine art papirer adskiller sig fra andre kendte kvalitets papirer ved at de er lidt mere naturlig hvide i forhold til hvad andre papirproducenter kan præstere uden at tilsætte optisk blegemidel (OBA) i papiret. Brugen af OBA giver papiret et mere hvidt udseende. Desværre har OBA den bivirkning, at det “lever” med den belysning billedet bliver betragtet i. Det vil sige at den lader sig påvirke mere i typisk kold regning end hvis det var OBA frit papir.
Canson har opnået en mere hvid papirbase ved at tilsætte titianiumoxid ved papirfremstillingen. Det betyder et mere naturligt hvidt papir, der i sidste ende giver finere detaljer i højlys og en mere ren bund med flere detaljer.
Cansons papirer til fotoprint udmærker sig ved et mindre indhold af OBA. Det vil sige en langt mere naturlig hvidhed i papiret i modsætning til andre papirer, der indeholder mere eller for meget OBA og virker kolde – eller grå – hvilket f.eks. ikke er positivt ved portrætfoto.

5 Fine Art & Giclée papirer

Canson Rag Photographique 210 eller 310 gr.
Canson Edition Etching Rag 310 gr.
Canson Velin Museum Rag 315 gr.
Canson Aquarelle Rag 310 gr.

4 klassiske matte top fine art og giclée papirer med hver sin egenskab, fremstillet af 100% bomuld (rag) og coatet med bedste teknik.
Fælles for de fire fine art papirer, er at papirbasen har den reneste hvide tone, der er tilgængeligt, uden brug af optiske blegemidel (OBA).
Alle papirer opfylder ISO 9706-standarden for maksimal levetid.

Canson Rag Photographique
210 eller 310 gr.

Rag Photographique 210 eller 310 gr. er et 100% hvidt OBA frit bomulds papir i museum kvalitet med en unik glat overflade.
Rag Photographique er udviklet for at imødekomme behovet for lang levetid til eksklusive fine art print.
Det giver en af de højeste opnåelig D-max der i øjeblikket findes på markedet inden for de klassisk glatte Rag papirer, hvilket gør den ideel til gengivelse af kunst foto og fin kunst grafik.

Pris

Canson Edition Etching Rag
310 gr.

Canson Edition Etching Rag er et 100% bomulds fine art papir med en glat overflade med et fint korn, der minder om de oprindelige grafiske papirer med ætsning effekt. Fine Art papiret har den reneste hvide tone, der er tilgængeligt, uden brug af optiske blegemidler.
Canson Edition Etching Rag er et fint museumspapir med flot tegning i dybsort, fine gråtoner, optimalt farveforløb og fin tegning i højlys. Helt de samme egenskaber Canson Rag Photographique kan præstere.

Pris

Canson Velin Museum Rag
315 gr.

Canson Velin Museum Rag er et af Cansons fineste 100% bomulds fine art papir med en glat let rustik overflade.
Fotograf Rudy Hemmingsen MSDF/P – Platin Master Selskabet for Dansk Fotografi – siger om Velin Museum Rag.
“Velin Museum Rag er et lækkert kraftigt stykke kunstpapir, der har ramt mig lige i hjertet. Det giver mine billeder det smukkest tænkelige udtryk og er derfor mit naturlige valg, når jeg laver print til mine udstillinger.”

Pris

Canson Aquarelle Rag
310 gr.

Canson Aquarelle Rag er et klassisk fine art papir med meget struktur der tydeligt fornemmes i det uprintede papir, mens at strukturen bliver mindre synlig, hvor der er printet.
Aquarelle Rag er et 100% bomulds fine art papir med naturlig hvid papirbase, syrefrit, uden optisk hvidt (OBA) og har et stort toneomfang med en flot harmonisk farvegengivelse.
Et fint museumspapir med flot tegning i dybsort, fine gråtoner, optimalt farveforløb og fin tegning i højlys.

Pris

3 halv Fine Art foto papirer

Canson Baryta Photographique 310 gr.
Canson Baryta Presige 340 gr.
Canson Platine Fiber Rag 310 gr.

Hvis man kan kalde en type papir for halv fine art papirer, så er de tre Canson papirer i den klasse.
Det fornemste papir i klassen er Canson Platine Fibre Rag 310 gr. der er fremstillet med en bomulds (rag) base og er fri for optisk blegemiddel (OBA), hvor Baryta Photographique har en 100% alfacellulose papirbase og Baryta Prestige en 50% blanding af alfacellulose og bomuld (rag). Begge med moderat brug optisk hvidt (OBA).
Alle tre papirer har bariumsulfat i coatningen som fra traditionel sølvbaserede fotopapirer og det største mulige toneomfang med fine detaljer helt fra det dybe sorte og helt op i højlys.
Med hensyn til blankhed eller mangel på samme adskilder de tre papirer sig fra hinanden i overfladeglans.
Canson Baryta og Platine Fibre Rag har moderat glans, hvor Baryta Prestige har en lidt mere blank overflade uden på nogen måde at være generende.
Baryta papirer har altid været fotografers foretrukne valg til sort/hvid, men de tre papirer er lige så unikke til motiver med farver.
Alle tre papirer opfylder ISO 9706-standarden for maksimal levetid.

Canson Baryta Photographique
310 gr.

Canson Baryta Photographique er et ægte baryta papir med en fin satin overflade og naturlig hvid papirbase.
Canson Baryta er en eksklusiv kombination af 100% alfacellulose med moderat brug optisk hvidt (OBA) og den klassiske overflade med en bariumsulfat belægning fra traditionel sølvbaserede fotopapirer.
Baryta Photographique minder i udseende og æstetik om de oprindelige baryt papirer, der blev brugt i sort/hvid mørkekammeret.
Et flot papir til farveprint, men mest kendt for den specielle dybde, der kan opnås i sort/hvide print.

Pris

Canson Baryta Prestige
340 gr.

Canson Baryta Prestige er “lillebror” til Canson Baryta Photographique. Papirbasen er syrefri og består af 50% alfacellulose og bomuld (rag)  sammen med bariumsulfat belægning, som fra de traditionel sølvbaserede fotopapirer, men med en ny overfladecoatning, der giver en jævn glans i hele toneomfanget med tegning fra det dybeste sort til de fineste højlys.
Et flot papir til farveprint, men mest kendt for den specielle dybde, der kan opnås i sort/hvide print.

Pris

Canson Platine Fibre Rag
310 gr.

Platine Fibre Rag er kombinationen af det premium 100% bomuld Platinum papir som Canson har leveret i mange år til det oprindelige Platine Photographic Papirer. Med den seneste coatning er det traditionelle mørkekammer papir nu til rådighed for digital fine art print.
Platine Fibre Rag er for det digitale mørkekammer, det papir der giver den største æstetiske fornemmelsen af den oprindelige F-Type papir. Det har en ægte ren hvid tone uden brug af optiske blegemidler.
Platine Fibre Rag har et ekstremt høje Dmax og exceptionelle gråtoner, der gør det til det foretrukne valg for de mest krævene sorte/hvide og farve print.

Pris

4 foto papirer

Canson Photo Satin 270 gr.
Canson Photo Gloss 270 gr.
Canson Photo Lustre 310 gr.
Cason Photo High Gloss 315 gr.

4 klassiske fotopapirer med satin, lustre, blank og meget blank overflade.
I forhold til andre tilsvarende fotopapirer indeholder Canson’s fotopapirer mindre OBA (optisk blegemiddel) og er ikke så kolde i papirbasen – eller grå, som nogen billige papirer kan være det.
Det betyder en mere levende hudtone uden at papirerne på nogen måde er for varme til at de ikke kan bruges til alle andre typer motiver fra sort/hvid, til fine sarte pastelfarver eller de mest farverige motiver med mættede faver.
Canson Photo Gloss og Satin er to “lette” papirer på 270 gr. og med enten en blank eller fin satin overflade velegnet til det meste.
Canson Photo Lustre’s overflade er en µ mere grov i overfladen end Satin. Til gengæld et at de mest robuste papirer, med en overflade, der tåler megen håndtering og er meget modstandsdygtigt over for fingeraftryk. Et meget populært papir hos portrætfotografer.
Canson Photo High Gloss Premium 310 gr. Et papir der adskiller sig fra andre blanke papirer ved at være ultra blankt.
Som de tre andre Canson fotopapirer indeholder High Gloss mindre OBA og har de samme flotte papir egenskaber.

Canson Photo Satin
270 gr.

PhotoSatin er et godt all round valg til sort/hvid og farve print.
Photo Satin består af alfacellulose syrefri papir belagt med et mikroporøst modtage lag og satin polyethylen overflade der minder om de oprindelige fotokemiske satin/pearl papirer.
Papiret er designet til at overholde de højeste levetids krav.

Pris

Canson Photo Gloss
270 gr.

Photo Gloss er et godt all round valg for sort/hvid og farve print.
Photo Gloss består af alfacellulose syrefri papir belagt med et mikroporøst modtage lag og blank polyethylen overflade der minder om de oprindelige fotokemiske blanke papirer.
Papiret er designet til at overholde de højeste levetids krav.

Pris

Canson Photo Lustre
310 gr.

Canson Lustre er det perfekte papir til portræt. Både til sort/hvid og farve print. Papiret giver billedet en flot glans og meget robust overflade. Godt til billeder der håndteres meget.
Syrefri alpha cellulose papirbase belagt med et mikroporøst modtage lag og polyethyl lustre overflade. Flot dybde, levende farver med lustre overflade uden generende reflekser.
Canson Photo Lustre Premium har et mindre indhold af OBA end andre og billigere Lustre papirer.
Det betyder blandt andet at papirbasen ikke virker så kold og dermed giver naturligt bedre liv i hudtone og at billedet har en mere stabil i farver i forhold til lyskilde.
Papiret er designet til at overholde de højeste levetids krav.

Pris

Canson Photo High Gloss
315 gr.

Photo HighGloss består af syrefri 100% alfacellulose belagt med flere mikroporøse farve modtage lag og et ultra blankt polyethylen lag.
Dette foto papir har den højeste grad af glans inden for fotografiske RC papirer. Mere blank end det du normalt har set som blankt. Det giver billedet en helt speciel levende dybde både i farve og dyb dyb sort, kombineret med imponerende detaljerigdom.
Papiret er designet til at overholde de højeste levetids krav.

Pris

Papirprøver.

Vifte med printede papirprøver.
Kun kr. 50,- inkl. porto.

Foto-, kunst- og Giclée print i bedste kvalitet.

Printet med originalt blæk
på Canon 12 farve printere.

Hvid kant. Farvet kant?

Et par cm uprintet eller farvet kant  - et "billigt passepartout" - fremhæver dit motiv.
Se mere her

Valgfrit format.

Der er ingen mål der binder dig.
Papir formater indtil 110 x 1000 cm.
Printer på ruller op til 44" (111,8 cm effektivt 110 cm) i bredden.